Teknoloji Fakültesi Mezunlarıyla Söyleşi Etkinliği Düzenlendi

Haber Tarihi :   13.05.2022

                                                  

Öğrencilerimize kariyer planlamalarında yol gösterici olması amacıyla düzenlenen Mezun Buluşması etkinliği kapsamında, Fakültemizden 2020-2021 eğitim-öğretim yılında dönem birincisi olarak mezun olan Tekyaz Teknolojik Yazılımlar firmasında 7+1 işyeri eğitimini yaptıktan sonra aynı firmada Solidworks Otomasyon Mühendisi olarak çalışmaya başlayan öğrencimiz Rıdvan Polat 13 Mayıs 2022 tarihinde kırmızı salonda, "3DEXPERIENCE İle Geleceğin Mühendislerini Arıyoruz" başlıklı söyleşiyi gerçekleştirmiştir.

Söyleşiye Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı, Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı ve öğretim üyeleri ile başta Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri olmak üzere, Mühendislik Fakültesinden öğrenciler de dinleyici olarak katılmışlardır.

Rıdvan POLAT sunumunda; günümüzde firmalar veya eğitim kurumlarının farklı cihazlardan farklı programlardan hatta farklı lokasyonlardan kontrollü ve planlı bir şekilde çalışabilecekleri teknolojileri aradığını, 3DEXPERIENCE’in tüm bu teknolojileri içerisinde barındıran bir sistem olduğunu, 3DEXPERIENCE ile bulutta tasarım yapılabilmenin ve bu tasarım bulut üzerinden takım üyeleri ile paylaşılıp aynı proje üzerinde eş zamanlı çalışılanın ve 3DEXPERIENCE çözümü ile projeleri uzaktan yönetmenin mümkün olduğunu, Bu çözüm ile proje planı oluşturulabilmenin ve takım üyelerine görevler atayabilmenin yanısıra tüm bunları bir Web tarayıcısı üzerinden yapılabilirliğinin mümkün olduğunu ifade etti.

Söyleşinin konusuyla ilgili öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasından sonra Rıdvan Polat’a Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Polat tarafından teşekkür belgesi takdim edilmiştir.

                                                  

Yukarı