Mekatronik Mühendisliği Tarafından Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Teknik Gezi Düzenlendi

Haber Tarihi :   24.03.2022

Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Robotik Kulübü öğrencileri tarafından 24 Mart 2022 Perşembe günü 13:30-16:00 saatleri arasında Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne teknik gezi düzenlendi. Geziye bölümden 29 öğrenci ve bölüm öğretim elemanlarından Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özlem Polat, Dr. Öğretim Üyesi Nazile Yılankırkan ve Dr. Arş. Gör. Yeliz Alnak katıldı.

Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanında bulunan Sanal Gerçeklik (VR) Laboratuvarı, PLC ve Robot Laboratuvarları incelendi. İncelemede Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alan Şefi Adem KAPLAN, alan öğretmenleri Semih ATİK ve Bünyamin ÇAM laboratuvarlardaki uygulamaları gösterdi. Ayrıca okul bünyesinde bulunan Makine Teknolojisi ve Kimya Teknolojisi Alanları da gezildi. Buradaki incelemelerde alan öğretmenleri Yakup YILDIZELİ ve Sefa AKSAKAL bilgilendirmelerde bulundu.