Yazılım mühendisliği bölümü, bilgisayar sistemlerine dayalı temel mühendislik alanlarına yönelik yazılım çözümleri üreten profösyönellerin yetiştirildiği disiplinler arası bir bölümdür. Günlük hayatta bigisayar temelli sistemlerin kullanımındaki hızlı artış, bu sistemleri en verimli şekilde kullanmamıza olanak sağlayan yazılımların ve buna dayalı yazılım geliştirme endüstrisinin olağanüstü bir şekilde gelişmesine neden olmuştur. Modern dünyanın talepleri doğrultusunda, karmaşık, fonksiyonel ve uluslararası taleplere cevap verecek yazılım gereçlerine olan talep her geçen gün artmakta ve çok büyük bir ekonomik değer oluşturmaktadır. Yazılım mühendisliği, programcılığın ötesinde analiz, dizayn, işlevsellik ve ekonomik değer gibi parametreleri göz önüne alan ve yüksek kalitede çözümler sunan yazılıma dayalı bir disiplindir.

Yazılım mühendisliği bölümü olarak öğrencilerin, çok çeşitli uygulama alanlarına yönelik çalışan ve yazılım mühendisleri arasında dikkat çeken çözüm odaklı profösyöneller olarak yetişmesi amaçlanmaktadır. Yazılım Mühendisliği programı çerçevesinde verilen dersler, yazılım geliştirme çarkının herbir adımını içermesi yanında temel mühendislik ve bilgisayar bilimi prensiplerinide içermektedir. Verilen matematik ve istatistik dersleri, öğrenciye titiz ve metotlu bir düşünce disiplininin kazandırılmasını sağlayacaktır; Yazılım mühendisliği bölümü kodlu dersler ve projeler ise yazılım üretme, geliştirme, dizayn ve bir takımın üretken bir üyesi olma gibi büyük yazılım sistemlerinin yürütülmesine yönelik hayati önemdeki donanımların öğrenciler tarafından deneyimlenmesini sağlayacaktır.

Doç.Dr. RUKİYE KARAKIŞ

rkarakis@cumhuriyet.edu.tr