Dekanın Mesajı


Sevgili Öğrenciler,

Teknoloji Fakültemiz, İç Anadolunun en eski ve önemli kentlerinden biri olan Sivas’ta 2009 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesine bağlı olarak kurulmuştur. Fakültemiz bünyesinde, İmalat, Mekatronik, Optik, Otomotiv ve Yazılım mühendisliği programları mevcuttur. İmalat, Mekatronik ve Otomotiv mühendislikleri bölümleri eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmekte olup, Optik ve Yazılım mühendisliği bölümleri eğitim-öğretim faaliyetlerine henüz başlamamış ancak hazırlıklar devam etmekte olup en kısa zamanda bu bölümlere de öğrenci alımı planlanmaktadır. İmalat ve Optik mühendisliği bölümlerinde yüksek lisans programları açıktır.

Fakültemiz,   teorikle pratiği birleştirebilen, sistem yaklaşımı ve proje yönetimine sahip, yorum yapabilen, ben yerine biz diyen bir ekip ruhuna sahip, iyi bir gözlemci, çözüm gerçekleştirebilen, disiplinler arası yaklaşımlara yatkın, girişimci, iş disiplini ve kalite bilincini bilen, daha fazla üreten, iyileştiren, geliştiren, sosyal sorumluluğa sahip uygulama yönü kuvvetli mühendisler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Fakültemizde uygulamalı temel mühendislik ve branş derslerinin yanında mühendislik eğitimi için vazgeçilmez önem taşıyan gerekli temel bilimler dersleri de verilmektedir. İmalat, Mekatronik ve Otomotiv Mühendisliği Bölümleri arasında “Çift Ana dal” yapabilme imkânı bulunmaktadır. Fakültemizde uygulanan 7+1 eğitim sistemi sayesinde öğrencilerimiz son sınıfın bir dönemini ilgili alanlarda “işyeri eğitimi” adı altında protokol yaptığımız Türkiye’deki herhangi bir endüstri firmasında intörn mühendis olarak geçirerek uygulama becerisini arttırmakta ve çoğu öğrencimiz mezuniyetten sonra bu firmalarda istihdam edilmektedir. Ayrıca öğrencilerimiz erasmus kapsamında yurtdışında staj yapma imkânına sahiptirler.

Fakültemizin bulunduğu Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ana kampüsü içerisinde bir öğrencinin ihtiyaç duyacağı yurt, sosyal tesisler, spor tesisleri ve kütüphane gibi bütün imkânlar bulunmaktadır. İlgi duyan gençlerimizi aramıza davet ediyor, mevcut ve mezun olan öğrencilerimize de başarılar dilerim.

 

Prof. Dr. Turhan KURŞUN

            Dekan

Yukarı